ADVIES VOOR ETEN IN FRANSE RESTAURANTS

RESERVEER EEN TAFEL BIJ BRASSERIES, BISTROS EN RESTAURANTS.

Als je je zinnen hebt gezet op dineren in een specifieke brasserie, café of restaurant, is reserveren een geweldig idee. Alleen al aankomen kan een recept voor teleurstelling zijn, vooral in nachtclubs en restaurants waar de lunch slechts voor een korte periode wordt geserveerd en waar de meeste locaties de tafels niet omdraaien tijdens deze maaltijd.

Reserveren is nog steeds aan te raden, zelfs als er veel zitplaatsen en langere uren zijn voor het diner. In Frankrijk is uit eten gaan nog steeds vaak het belangrijkste evenement van de avond in plaats van slechts een pre- of post-theater- of filmactiviteit. Vanwege het uitgebreide karakter van deze maaltijden is het mogelijk dat er de hele nacht niet zoveel tafels toegankelijk zijn als thuis.

Als een menukaart buiten een restaurant mijn aandacht trekt en ik kan niet meteen een tafel krijgen, zal ik meteen een reservering maken voor de volgende keer dat het voor mij werkt.

Telefonische boekingen worden ook geaccepteerd. Meestal moet u echter bellen tijdens de openingstijden van het restaurant, omdat voicemail vaak geen optie is.

Veel plaatsen accepteren reserveringen per e-mail, maar je moet vaak even wachten om te zien of de door jou gekozen tijd werkt, dus gebruik deze optie alleen als je minimaal een dag of twee van tevoren bent.

Online boekingen zijn beschikbaar bij een paar trendy restaurants, maar niet veel. En maak je geen zorgen als je geen Frans spreekt. “Bonjour, Monsieur of Madame” moet worden gebruikt voordat naar het Engels wordt overgeschakeld. De dagen dat Fransen Engels frustrerend vonden om in te communiceren, zijn allang voorbij.

BUREAU IN FRANKRIJK CAFES

Ik kies bijna altijd iets buiten in een café als ik in de stemming ben om naar mensen te kijken. Maak een beweging naar de open tafel die je aanspreekt en wacht tot de dichtstbijzijnde ober alles vrijgeeft.

Onthoud dat hoewel roken in alle restaurants verboden is, het nog steeds is toegestaan ​​aan tafels buiten, waar de Fransen dat doen.

VRAAG DE CONTROLE

Waar je ook eet in Frankrijk, of het nu een café, brasserie, restaurant of café is, je zult ongetwijfeld om de rekening moeten vragen. De rekening komt pas aan als u hier specifiek om vraagt, zelfs als uw server u vraagt ​​of u nog andere verzoeken heeft en u deze afwijst.

Verzoek “l’addition”, dat wordt uitgesproken als “lah-dish-on”. Dat in de lucht schrijven helpt ook. Het lijkt universeel effectief te zijn.

FRANKRIJK TIPS VOOR FIETEN

Geven mensen in Frankrijk fooi? Je hebt al; de som van uw factuur bevat de informatie. Aarzel niet om een ​​extra fooi van 5 tot 10% te geven als u uitstekende service heeft. Anders zit je goed.

BENT U VAN PLAN OM FRANKRIJK TE BEZOEKEN?

Wat is beter, een brasserie, café, café of restaurant? De ideale optie hangt af van het specifieke restaurant en je stemming, zoals bij de meeste stemmen.

Als u overweegt Frankrijk te bezoeken, moet u zeker eens proeven van de regionale keuken die in restaurants en brasseries wordt geserveerd. Kies een paar plaatsen die goed klinken om te eten; Ik slaag meestal bij bedrijven die een Michelin Bib Gourmand-aanbeveling hebben gekregen. En breng een paar uur door buiten minstens één Frans café.

Ik hoop dat dit Franse dinergesprek leerzaam was. Als ik uw zorgen echter niet heb weggenomen, laat dan hieronder een opmerking achter en ik zal mijn best doen om de antwoorden te geven die u nodig hebt.

Ik hoop dat je een geweldige tijd zult hebben bij elk restaurant dat je kiest in Frankrijk! Succes en eet smakelijk!