Bar & Brasserie 1837

1837, een restaurant gewijd aan het beste van Ierland, is een uniek etablissement vernoemd naar het jaar waarin Guinness en oesters de perfecte match werden genoemd. Er staat voor elk wat wils op het menu en we serveren oesters, flatbreads en onze beroemde Guinness Burger.

Alle gerechten zijn bedoeld om te worden gecombineerd met een selectie Guinness-bieren en een complete bar.

U kunt een tafel reserveren bij 1837 Bar & Brasserie op OpenTable als onderdeel van uw Guinness Storehouse-bezoek.

Alchemy Partners kocht Brasserie Bar Company.

De nieuwe eigenaar is van plan het netwerk van White Brasserie-cafés in de komende vijf jaar uit te breiden naar 70 verkooppunten. De uitvoerend voorzitter van de groep, Mark Derry, en directeur, Richard Ferrier, blijven aan.

Derry en chef-kok Raymond Blanc begonnen het bedrijf, dat nu 1300 mensen in dienst heeft en 34.000 diners per week bedient in 14 brasseries en 18 pubs (foto). Na de verkoop blijft Blanc actief in het bedrijf.

Het beweerde “sterk” te zijn hersteld van de effecten van Covid-19 en op alle sites “goed te handelen“. De omzet daalde van £ 58 miljoen naar £ 43 miljoen in het boekjaar tot juni 2020, toen de winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie in een restaurant (EBITDA) daalde van £ 8,5 miljoen naar £ 6,6 miljoen.

“Brasserie Bar Co doet het goed in door voedsel geleide pubs”, zegt Thomas Boszko, partner bij Alchemy Partners. Deze investering is bedoeld om dat team de middelen te geven om het landgoed uit te breiden, zowel in erfpacht als in eigendom. We zijn van mening dat er geen beter moment is dan nu om te investeren in de toekomst van de industrie.”

“Dit is een fantastische regeling voor Brasserie Bar Co,” voegde Derry eraan toe, “omdat het ons in staat stelt nieuwe pubs te bouwen en onze medewerkers meer kansen te bieden.” Dit zal ons in staat stellen om voort te bouwen op onze eerdere prestaties en het bedrijf vooruit te stuwen. Ik wil Soho Square Capital bedanken voor hun hulp en we kijken ernaar uit om samen te werken met Alchemy. Ze delen onze ambitie om ons populaire en uitgesproken pubaanbod uit te breiden.

“Ik wil het hele team bedanken om ons naar dit podium te brengen, geleid door Richard Ferrier, Chris Guy en Helen Melvin.” Onder hun leiding hebben we een winnende formule bedacht om in historische en sfeervolle kroegen maaltijden van brasseriekwaliteit aan te bieden. Klanten zijn er dol op en ik ben ervan overtuigd dat de aanhoudende kracht van onze medewerkers, onze niet-aflatende focus op keuken en onze fantastische locaties ons vooruit zullen stuwen.”

“Brasserie Bar Co is een geweldig bedrijf dat we graag hebben gesponsord”, zegt Stephen Edwards, managing partner bij Soho Square Capital. “We wensen Mark, Richard en het Alchemy-team het allerbeste in de toekomst.”