HOE VERSCHILLEN ZE? BISTRO VS RESTAURANT VS CAFÉ VS BRASSERIE

Hier vindt u de antwoorden op uw vragen over wat een brasserie is, wat een café is en hoe ze verschillen van restaurants, cafés en brasseries.

We weten allemaal dat Frankrijk een van ‘s werelds gastronomische hoofdsteden is, met een verbazingwekkende verscheidenheid aan verrukkelijke gerechten. Zelfs UNESCO heeft Frans eten erkend als een ‘immaterieel werelderfgoed’.

Veel mensen zijn zich er echter niet van bewust dat verschillende eetgelegenheden in Frankrijk zich richten op specifieke facetten van het Franse culinaire landschap. U kunt ervoor zorgen dat u de juiste plek kiest om het soort keuken te krijgen waarnaar u op zoek bent door te weten wat u kunt verwachten van de verscheidenheid aan maaltijdproducenten die Frankrijk naar huis noemen.

Brasseries, bistro’s, restaurants en cafés zijn de vier belangrijkste categorieën van eetgelegenheid in Frankrijk. De regels van vroeger zijn echter niet meer zo rigide als vroeger.

Jongere chef-koks houden er niet van om in één rij te blijven omdat de Franse eetcultuur voortdurend verandert. Wanneer u beslist wie u van dienst zal zijn, zult u vaak luifels en borden tegenkomen met de woorden ‘brasserierestaurant’, ‘bistrocafé’ en ‘caférestaurant’, maar voor een aanzienlijk deel zal het nuttig zijn om het onderscheid tussen de vier categorieën te begrijpen.

WAT DOEN BRASSERIES?

Brasseries gebruiken vaak messing afwerkingen, maar messing heeft niets te maken met wat een brasserie is. In werkelijkheid staat bier meer centraal in de definitie van een brasserie. Het woord “brasserie” verwees oorspronkelijk naar een brouwerij, en de culinaire betekenis ervan omvatte later restaurants die hun bier op het terrein produceerden. Deze restaurants floreerden toen bier in de 19e eeuw populairder werd in de Franse hoofdstad. Bij de meeste brasseries is tegenwoordig een complete bar verkrijgbaar.

Bistro: wat is het?

Sommigen beweren dat het woord “bistro” afkomstig is van Russische troepen die Parijs binnenvielen na de Napoleontische oorlogen en die naar verluidt “bistro”, wat “binnenkort” betekent, riepen tegen obers waarvan ze dachten dat ze te langzaam werkten. Restaurants staan ​​bekend om hun snelle service, ongeacht of de Russen verantwoordelijk zijn voor de oorsprong van de naam.

BISTRO FRANSE UUR

Het belangrijkste onderscheid tussen restaurants en brasseries is dat de eerste vaak alleen geopend zijn voor de lunch en ‘s avonds en tussendoor sluiten. Typische lunch- en avondeten zijn respectievelijk 12.00 tot 2.30 uur en van 7.00 tot 10.30 uur. Het is een veelvoorkomend onderscheid tussen een restaurant en een brasserie, maar controleer de openingstijden voordat je vertrekt.

EEN RESTAURANT IS WAT?

Brasseries en restaurants staan ​​bekend om het serveren van klassieke Franse gerechten, maar Franse restaurants zijn enorm divers in het soort voedsel dat ze aanbieden.

UUR FRANSE RESTAURANTS

Franse eetgelegenheden hebben, net als restaurants, meestal vaste tijden voor lunch en diner terwijl ze tussendoor sluiten. Het eten is het belangrijkste onderscheid tussen een restaurant een café.

MENU VAN EEN FRANS RESTAURANT

De focus op eten van elk restaurant wordt alleen beperkt door de creativiteit en het talent van het personeel dat het runt.

Grotere steden hebben een verbazingwekkende variëteit. En je kunt in Parijs alles vinden wat je maar wilt. Parijs is immers zeer multicultureel. Naast alle eetgelegenheden die gespecialiseerd zijn in hun interpretatie van de Franse keuken, serveren duizenden andere etnische eetgelegenheden gerechten van over de hele wereld.

EEN CAFÉ IS WAT?

Cafés zijn de beste optie als u op zoek bent naar minder met eten en meer met drankjes en conversatie. Het zijn plekken om te ontspannen en te vertoeven bij koffie, thee, bier, wijn of wat je voorkeur ook is, alleen of met een date, vrienden of familie. Ze zijn ongetwijfeld meer gericht op drinken dan op eten. Hemmingway en Picasso bleven tenslotte urenlang hangen bij een enkele koffie in de beroemde Parijse cafés.