Brasserie Capitale

We aten bij Brasserie Capitale tijdens Dine Downtown Week 2020. Ik had eerder geluncht en het online Dine Downtown Week-menu (drie gerechten voor $ 40) zag er goed uit.

Toen ik bij Brasserie Capitale aankwam, ontdekte ik dat een van mijn vrienden ziek was en niet bij ons kon komen.

Brasserie Capitale

De gastvrouw, een vrouw van middelbare leeftijd, ergerde zich aan onze tafel van vier. Na een korte wachttijd werden we aan een tafel geplaatst die niet de originele was.

Terwijl we zaten, uitte de gastvrouw haar ergernis door te zeggen dat ik ze van tevoren had moeten inlichten, en het was een slecht begin van de nacht.

Eerder die week had een vriend het tegenovergestelde. Een jonge vrouw was een aardige gastvrouw.

Dine Downtown-menu in het restaurant was anders dan online, wat een kleine teleurstelling was.

Hoewel de gastvrouw onbeleefd was, was onze ober vriendelijk en attent.

Wijnmakerij

Er is een fles wijn besteld. De wijnkaart is lang en ontmoedigend. Ik heb genoten van de $ 40 Fellot Emanuel Vigneron Beaujolais Blanc Chardonnay (2018). De volgende dag hoorde ik dat dezelfde fles wijn $ 13,99 kost op Wine.com, en dat is een grote winst.

Gewas

Een lid van ons gezelschap bestelde La Soupe à l’Oignon Gratinee (Franse Uiensoep, Gruyere, Crouton). Het was goed.

Twee anderen bestelden de Laitue aux Fines Herbes, en ik bestelde de Salade de Saumon en Miettes (Zalm, Fingerling Potato, Julienned Beets, Mixed Greens, Roasted Garlic, Thyme & Citrus Vinaigrette ).

Alle drie de salades waren zout. Ik dacht dat het alleen mijn zalmsalade was, maar toen ik het opmerkte, zeiden de anderen dat hun boterslasalades dat ook deden.

Er is iets misgegaan met de saladedressing.

Plats

Eén diner koos Gigot d’Agneau (lamsschenkel gestoofd in witte wijn en ui, groene flageoletbonen) en drie bestelde Boeuf Bourguignon (rundvlees gestoofd in rode wijn, wortel, champignon , Spek, Over Pasta Linten).

De lamsschenkel en runderstoofpot waren heerlijk. Mals lams- en rundvlees waren erg lekker.

Woestijnen

Als toetje bestelde een van ons Macaron au Chatagne el Poivre en drie van ons Marquis au Chocolat.

De zoetigheden waren bescheiden maar uitstekend.

Brasserie Capitole Parking

De tafel naast ons vroeg naar parkeervalidatie toen we klaar waren. We wisten niet dat het restaurant parkeren valideert, maar het is goed om te weten.

Parkeren is gevalideerd na 16.30 uur. Maandag tot en met vrijdag en op zaterdag tijdens restauranturen.

De parkeergarage is om de hoek, langs een zijstraatje. Neem de lift naar de lobby voor Brasserie Capitale en Cafe a Cote.