6 iconen uit de Parijse keuken (en de beste cafés en restaurants om ze allemaal te proberen)

De Franse cultuur is diep geworteld in de keuken. In 2010 erkende UNESCO de Franse manier van eten als immaterieel cultureel erfgoed.

Er is maar één manier om de passie van de natie voor onze keuken te begrijpen: consumeer alles! Of begin op zijn minst met enkele van de bekendste keukens van Parijs.

De beste manier om van de Franse keuken te houden, is met deze zeven voorbeelden van bekende maaltijden uit Parijs. We hebben zelfs een paar plaatsen voorgesteld waar u ze kunt testen om uw taak gemakkelijker te maken.

Waar kunt u het meest beroemde Parijse eten proberen?

1. Croissants: goedkoop maar onuitwisbaar

Koop een boterham met boter als ontbijt om je dag goed te beginnen als een echte Parijzenaar!

Hoewel croissants eenvoudig lijken, kost het perfectioneren van deze schilferige gebakjes tijd (we hebben het over vele dagen!) en een diverse reeks vaardigheden. Croissants zullen je ochtend zeker opvrolijken, of je ze nu met koffie, sinaasappelsap of alleen drinkt.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het verspillen van waardevolle toeristische tijd door te gaan ontbijten. Ontbijten voor onderweg is geweldig hier in Frankrijk, dus je kunt je croissant overal nuttigen. Lunch en diner zijn meer vereerde sit-down activiteiten.

2. Escargots: een symbool van het land

Je moet ze proberen voordat je Parijs verlaat!

Hoewel er in Parijs verschillende manieren zijn om slakken te bereiden, is het Bourgondische gerecht nog steeds de meest voorkomende. De escargots, vaak geserveerd in twaalf groepen, worden geserveerd in hun schelp en verpakt met een verrukkelijk mengsel van knoflook, kruiden en boter.

Maar omdat ze nu zo geliefd zijn, hebben escargots andere Parijse eetgelegenheden geïnspireerd om het gerecht opnieuw uit te vinden. Slakken worden geserveerd met verschillende sauzen, waaronder op basis van curry, truffel en Roquefort.

Wat is het beste deel, vraag je? Escargots zijn niet alleen heerlijk, maar ook een geweldige bron van ijzer en magnesium.

3. Macarons

Het beste dat ooit met Franse lekkernijen had kunnen gebeuren, macarons zijn niet te verwarren met bitterkoekjes, die lekkernijen zijn gemaakt met geplette kokosnoot. Hun lichte en luchtige amandelmeelschelpen zijn gevuld met een romige, decadente binnenkant.

Niemand weet zeker waar deze beroemde snacks vandaan komen. Sommige accounts schrijven het concept toe aan Catherine de Medici, terwijl anderen het toeschrijven aan een Frans karmelietenklooster uit de late 18e eeuw. Ongeacht wiens versie van de legende je accepteert, macarons zijn misschien wel het meest bekende gerecht dat momenteel in Parijs wordt geserveerd.

Pistache, chocolade, vanille en framboos zijn populaire smaken. Toch zijn ze niet bang om te experimenteren met meer vreemde smaken, zoals gezouten boterkaramel, groene thee of rozenblaadjes, om er maar een paar te noemen.

4. Jambon-beurre: de beste in Parijse straatvoedsel

Wie wist dat sandwiches zo lekker konden zijn?

Het geheim van deze populaire lunchsnack is eenvoud. De kwaliteit van de eenvoudige ingrediënten van de jambon-drie wazig – Parijse ham, boter en natuurlijk het verrukkelijk knapperige stokbrood – maakt het zo uitstekend.

Omdat er echter zo weinig ingrediënten zijn, is het essentieel om ervoor te zorgen dat ze allemaal van het hoogste kaliber zijn. Dat betekent een baguette met de ideale hoeveelheid korst, uitstekende Franse boter en authentieke Parijse ham. (Ja, er is een onderscheid tussen deze en gewone ham.)

5. Tartaar de biefstuk

Hoewel niet iedereen graag rauw vlees eet, zullen degenen die dat wel doen worden beloond met ongelooflijk verrukkelijke gerechten.

Een bistro-nietje, steak tartaar is gemaakt van rauw rundergehakt gekruid met kappertjes, ui en zwarte peper. Het wordt meestal geserveerd met een eigeel die nog rauw is.

Ondanks dat het tegenwoordig veel wordt geconsumeerd in Frankrijk, is steak tartaar ontstaan ​​​​in Mongolië. Russische zeelieden introduceerden het in de 17e eeuw in Europa; de rest is geschiedenis.

6. Tomatensoep

Uiensoep is een van de meest geruststellende gerechten en een ander populair gerecht in Parijs.

Het recept zou bijna drie eeuwen geleden door Lodewijk XV zijn gemaakt. Op de gegratineerde gekarameliseerde uien- en runderbouillonschotel wordt nu een plakje Gruyère kaas gelegd. En natuurlijk smaakt het net zo geweldig als het is.

Traditionele Franse uiensoep is net zo gemakkelijk te maken als ze komen, wat aangeeft hoe serieus we in Frankrijk onze keuken nemen. Waar anders ter wereld kon de bescheiden ui tot zulke gastronomische hoogten worden gebracht?