4 dingen die u moet weten over het verschil tussen een bar en een restaurant

Het idee om een ​​bar te openen en in de horeca te werken groeit voortdurend. Het antwoord op de vraag “Is het hebben van een bar winstgevend?” is ja wanneer u de juiste middelen inzet en een gedegen marktplaatsplan maakt.

Voordat u met uw bedrijf begint, moet u een paar belangrijke verschillen kennen. Er zijn op zichzelf staande bars en restaurants, maar is er een onderscheid tussen de twee? Hoe zit het met de beruchte restaurantbar-opstelling?

Hier bespreken we de overeenkomsten en verschillen tussen bars en restaurants en hoe u in deze branche kunt slagen.

Hoe werken bars?

Een etablissement waar alcoholische dranken mogen worden geschonken, wordt een bar genoemd. De naam van de specifieke drank wordt genomen van de toonbank of bar waar het wordt gedaan. Een barmanager is een titel die wordt gegeven aan de persoon die verantwoordelijk is voor het runnen van een bar (zie het salaris van de barmanager).

De definitie is misschien eenvoudig te begrijpen als u al een balk heeft. Het kan echter erg verwarrend zijn voor iemand die het veld probeert te betreden. Waarom? Omdat ‘bar’ nu een verzamelnaam is voor pubs, clubs en soms zelfs restaurants. Daarom kan iemand vragen of ze vanavond naar de bar willen gaan, je naar een van de bovengenoemde locaties leiden.

Als je een bepaalde nichemarkt wilt aanboren, moet je kunnen herkennen wat een bar is en wat voor bar je wilt exploiteren.

Welke maaltijden en drankjes worden geserveerd in bars?

In een bar kunnen tal van menu-opties worden aangeboden. Afhankelijk van het type bar dat je runt en wat je serveert. Een cocktailbar of lokale bar kan bijvoorbeeld alleen drankjes serveren en geen etensopties hebben.

In zeldzame gevallen kunt u een bar tegenkomen met een beperkte selectie voorgerechten. Maar in de meeste gevallen zal dat niet het geval zijn.

Een sportbar biedt daarentegen een ruime keuze aan voorgerechten en hapjes die goed passen bij sportevenementen, zoals wings en pizza. Vergeet niet om de extra kosten van eten mee te nemen als een sportbar je aanspreekt. U kunt onderzoeken hoe u uw voedselmenu kunt prijzen in vergelijking met andere bars met een vergelijkbare sfeer.

Wat zijn de leeftijdsbeperkingen en voorwaarden in een bar?

De leeftijdsbeperking van een bar varieert van 18 tot 21 jaar. De typische leeftijd van een barman is 21 jaar, maar verschillende staten hebben verschillende leeftijdsbeperkingen, dus houd daar rekening mee bij het aannemen van personeel.

Bovendien hebben verschillende bars verschillende toegangsvoorwaarden voor klanten onder de 21 jaar. De meeste bars hebben luide muziek, een dansvloer en weinig tot geen bedienend personeel als het gaat om de standaard bar-sfeer.

U kunt echter verwachten dat u op drukke avonden meer barmedewerkers ziet dan normaal. Bovendien hoppen klanten vaak van de ene pub naar de andere of barhop. Barhoppen komt echter minder vaak voor in clubs en karaoke-gelegenheden.

Beschrijf een restaurant.

In een restaurant, in tegenstelling tot een bar, kan het grote publiek eten en drinken kopen (al dan niet met alcohol). Het belangrijkste onderscheid is dat restaurants geen alcohol of entertainment aanbieden; ze zijn bedoeld om maaltijden te verkopen.

Maar dat belet een restaurant niet om alcoholische dranken te schenken. In feite biedt de overgrote meerderheid van de eetgelegenheden een alcoholmenu. Restaurantmenu’s bevatten meestal een verscheidenheid aan alcoholische dranken, waaronder wijn, margarita’s en bekende biermerken.

Welke maaltijden en dranken worden geserveerd in restaurants?

Net als bij bars, verschilt het eten dat je er kunt vinden, afhankelijk van het type restaurant dat je bezoekt. De vijf belangrijkste soorten restaurants zijn fast food, quick-casual, fine dining en ghost restaurants.

luxe dineren

Ontdek luxe maaltijden met meerdere gangen in een fine dining etablissement, zoals een salade, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Het creëren van een elegante en verfijnde ambiance is het doel van lekker eten. Als gevolg hiervan moet u betalen voor zowel de ervaring als het eten.

Informeel dineren

De ideale brug tussen fast casual en exquise dining is casual dining. Het zorgt voor een meer ontspannen omgeving terwijl het de sit-down-ervaring geeft waar veel mensen van genieten.

Een informele eetgelegenheid biedt doorgaans het volgende:

  • Een zittende maaltijd
  • redelijk geprijsd eten
  • een ontspannen sfeer
  • speciale etenswaren

Denk aan Olive Garden, BJ’s en de Cheesecake Factory. Tussen luxe dineren en fast casual zit casual eten.

Snel casual

Terwijl ze snelle service bieden, bieden snelle informele restaurants smakelijke, bevredigende maaltijden. U kunt anticiperen op maaltijden die goedkoper zijn dan casual en lekker eten, maar gezonder dan fastfood.

Bovendien bieden fast-casual restaurants doorgaans balieservice in plaats van bediening. Chipotle, Panera en Torchy’s zijn enkele voorbeelden van fast-casual eetgelegenheden.

Restaurant The Ghost

Een restaurant dat alleen telefonische en internetbestellingen van klanten accepteert, staat bekend als een ‘spookrestaurant’ of ‘spookkeuken’. Er is geen traditionele etalage omdat dit een virtueel restaurantformaat. Een spookrestaurant heeft uitsluitend koks en bezorgers in dienst.

Fastfood etablissement

Het meest voorkomende soort restaurant is een restaurant dat fastfood serveert. Klanten worden aangetrokken door de betaalbare kosten, het gebruiksgemak en de snelheid. Om aan de vraag te voldoen, gebruiken de meeste fastfoodrestaurants – hoewel niet alle – bevroren en opgewarmde maaltijden. Voorbeelden zijn fastfoodrestaurants zoals Taco Bell, McDonald’s en Wendy’s.

Hoe ziet de sfeer van een restaurant eruit?

Restaurant instellingen zijn meestal ontspannen. Het hangt echter ook af van het soort restaurant waar u zich bevindt. Terwijl chique fine dining een meer formele setting biedt, is fast casual dining meer ontspannen.

Ook restaurants bieden af ​​en toe een fantastische middenweg. Je zou een dansvloer en patio’s in de buitenlucht kunnen zien die een andere ervaring geven als het restaurant waar je bent een bar heeft. U kunt zelf de sfeer selecteren die u als restauranteigenaar wilt bieden is een goede zaak.

Ten slotte zijn er meestal geen leeftijdsbeperkingen bij eetgelegenheden. Je moet minimaal 21 jaar oud zijn om aan een bar te zitten.

Kritische verschillen tussen een restaurant en een bar

Het onderscheid tussen een en een restaurant is over het algemeen streng. Het is waar om te stellen dat een restaurant ook dienst kan doen als bar, maar het omgekeerde geldt niet voor het andere.

Hier volgen enkele cruciale verschillen tussen een bar en een restaurant:

  • Restaurants hebben obers, terwijl bars barmannen hebben.
  • In een bar is vermenging welkom. In een restaurant daarentegen wordt van u verwacht dat u met mensen aan uw tafel communiceert.
  • Restaurants bieden meestal zitplaatsen aan tafel, terwijl bars dat niet doen.
  • De primaire functie van een bar is het verstrekken van alcohol, terwijl de primaire functie van een restaurant het serveren van eten is.

Of het nu uw doel is om een ​​restaurant, een bar of beide te openen, uw succes hangt af van uw vermogen om de verschillen te herkennen. Als u zich bewust bent van deze verschillen, kunt u uiteindelijk een bedrijfsplan opstellen en potentiële groeigebieden identificeren.